ЕСТЕТСКА СТОМАТОЛОГИЈА

Беспрекорно светлите заби даваат поттик на вашата самодоверба. Но, животот остава свои траги на забите: пукнатини, губење боја или малоклузија. Може да се поправат ситни и големи забни недостатоци и да се овозможи блескава насмевка.

Здравите, убави заби го прават лицето привлечно и се доказ за енергичност, здравје – и успех. Студиите покажуваат дека луѓето со бели заби се поуспешни професионално и во приватниот живот. Затоа, во EDG Hellas, на нашите пациенти им нудиме многу повеќе од третман со болка и заболени заби. Нашите специјално обучени стоматолози настојуваат да обезбедат беспрекорен и блескав забен изглед на нивните пациенти. Нашиот опсег на третман се протега од едноставно белење на забите до бондирање. Веќе постојните несоодветни и обезбоени композитни пломби или кариозни лезии можат да се третираат со високо естетски нано-хибридни композити. За обновување на поголеми дефекти, порцеланот денес е материјал по избор заради извонредните естетски својства, природниот изглед и неговиот долготраен квалитет. Мали обезбојувања, празнини помеѓу забите и големите скршени агли може да се коригираат со ламинати. Фрактурирани заби и заби третирани во коренот по траума повеќе не мора да се отстрануваат. Со помош на фибер-пост системи, тие не само што можат повторно да се вратат функционално, туку и на многу естетски начин. Третманот секогаш започнува со детално испитување и советување за да се интегрираат барањата и индивидуалните желби на пациентот во планот за третман.

Опсег на услуги

Забите често се одлучувачки при првиот впечаток. Самоуверена насмевка со здрави, бели заби се чини доста привлечна. Ви ги нудиме сите опции на модерната естетска стоматологија за да ги направите забите повторно да заблескаат.

Во естетската стоматологија, личноста на пациентот игра голема улога: забите треба да одговараат на целокупната слика по нивното разубавување. Резултатот од третманот треба да се усогласи со очите, носот, устата, бојата на кожата и возраста на пациентот. Правилниот третман многу зависи од пациентот. Затоа, детално ќе се справиме со индивидуалните желби и потреби кога ќе го воспоставиме прилагодениот план за третман или дигитлано ќе ја планираме и дизајнираме Вашата насмевка. Доколку тоа го бара индивидуалниот случај, интердисциплинарна соработка со специјалисти од други оддели, како што се ортодонција, пародонтологија или имплантологија, ќе се обезбедат на едно место во EDG.

Концептот на советување и создавање на индивидуален план на третман или DSD (дигитално дизајнирање на насмевката) има цел да им помогне на стоматологот и на пациентот во 3 аспекти:

– Подобрено планирање и дизајнирање на насмевката
– Подобрена комуникација меѓу стоматологот, пациентот и забниот техничар
– Едуцирање на пациентите за придобивките од третманот

Сето ова носи вистинска визуелизација во фокусот за пациентот, овозможувајќи му да го види крајниот резултат на реставрацијата во реално време, пред да почне стоматолошкиот третман.

Во моментов, пополнувањето може да биде толку незабележливо што тоа нема да се разликува во материјалот од забите на пациентот. Тие можат да се користат за обновување на секачите, како и за помали и поголеми дефекти на катници.

Во предниот предел на забот, бондирањето е особено погодно за минимално инвазивно реставрирање. Реставрациите не се толку забележливи и имаат природен изглед. Во задната регија, користиме современи материјали врз основа на смола и керамика кои можат да издржат дури и голем притисок за џвакање и во исто време да изгледаат како природна супстанца за заби. За реставрација на поголеми недостатоци, порцеланот е моментален избор на материјал. Порцеланот ги задоволува високите естетски стандарди, изгледа природно и долго трае поради високиот квалитет.

Поимот супраструктура врз импланти се однесува на протетската реставрација поврзана со имплантите. Овие супраструктури може да бидат коронки, мостови или фиксни или мобилни стоматолошки протези прикачени на хируршки вметнатиот имплант.

За необучено око, надградбите тешко може да се разликуваат од природните заби. Тие се вклопуваат хармонично во целокупниот изглед на забите и нивната стабилност е слична на онаа на здравиот заб.

Мали обезбојувања, празнини помеѓу забите и големи напукнати агли може да се коригираат со ламинати. Овие тенки порцелански лушпи се поставуваат над забите и ги прават како да се природни. Ние користиме најсовремена технологија CAD/CAM и 3D PRINT, за да можеме да примениме ламинати без или со минимално состружување на тврдата структура на забите.

EDG сме едни од првите во државата и регионот кои работат со таканаречен дигитален отпечаток или интраорално скенирање. Во конвенционалната постапка за отпечатоци, лажицата за отпечатоци се става во устата на пациентот над забниот лак сè додека материјалот за отпечаток не е поставен и потоа се отстранува. Со дигиталните отпечатоци, скенер ја работи работата, мерејќи ги забите компјутерски прецизно. Намалена е можноста за грешки при отпечатувањето и елиминирање на материјалните непрецизности за помалку грешки во реставрацијата. Покрај ова, повеќето пациенти го доживуваат дигиталниот отпечаток како поудобен и помалку вознемирувачки од конвенционалните методи.

Закажете термин