ЛАСЕРСКА СТОМАТОЛОГИЈА

Стоматолошки третмани без звук на дупчалка и без вибрации – ласерската технологија ги прави возможни. Покрај тоа, третманите се речиси безболни. Опсегот на можни апликации е широк.

Употребата на најновата ласерска технологија овозможува многу иновативни методи на лекување во стоматологијата. Ласерите можат ефикасно да се користат за различни болести: за третман на коренски канал, како и за проблеми со пародонтот, за белење на забите и за третман на чувствителни заби. За лекување на пациенти, нашите стоматолози не само што ја користат својата експертиза, туку и најмодерните стоматолошки ласери, чии снопови на кохерентна светлина произведуваат различни ефекти во различни типови ткива. Ова го објаснува широкиот опсег на примена на ласерската стоматологија.

Повеќе информации на

Опсег на услуги

Современата стоматологија би била незамислива без ласерската технологија. Ги надополнува постојните форми на лекување и овозможува комплетно нови терапевтски пристапи.

Со ласерска светлина кариесот може многу прецизно да се отстрани без звукот на дупчалка и без вибрации. За повеќето луѓе, овој третман е речиси безболен.

Децата спаѓаат во групата најчувствителни пациенти. Со речиси безболен ласерски третман нивниот страв може да се надмине со тоа што веќе нема да се плашат редовно да посетуваат стоматолог како возрасни луѓе.

Ласерот ја зголемува ефикасноста на геловите за белење што се користат за избелување на забите. На овој начин, може да се постигнат подобри резултати во пократок временски период, што е подобро за забната супстанција.

Премногу чувствителните заби реагираат на студ и топлина, слатко и кисело. Честа причина за ова е изложениот забен врат, лошите коронки или премногу тенок емајлен слој, така што стимулансите лесно стигнуваат до нервите и предизвикуваат болка.

Со употреба на ласери, површината може да се запечати. За разлика од третманот со лекови, резултатот обично е траен.

Оралното меко ткиво може да се отстрани со ласер без речиси никакво крварење, бидејќи ласерот истовремено ги затвора исечените места. Тогаш, зашивањето на раните е често непотребно и антиинфламаторното дејство на ласерот го забрзува заздравувањето.

Со ласерска употреба, може да се тестира виталноста на забите кои не реагираат на студ.

Лекување на воспаленија во усната шуплина со помош на ласер. Ласерската светлина има антибактериско и антиинфламаторно дејство.

Напомена: За повеќе информации laserskastomatologija.mk

Видеа

Закажете термин