ПРОФИЛАКСА

Бидејќи принципот „превенцијата е подобра од лекот“ важи и за здравјето на забите, тимот на EDG Dental Clinics & Labs се грижи забите и непцата да останат здрави.

„Профилакса“ значи превенција. Затоа, најчесто се занимаваме со спречување на заболувањето на забите и непцата и навремено откривање на стоматолошките проблеми. Колку порано е откриена болест, толку е поуспешен третманот. Стоматолошката профилакса е индивидуално прилагодена на вашите потреби и се извршува според тековните научни стандарди. За време на третманот со профилакса, забите (или импланти) професионално се чистат, полираат и флуоризираат. Ова помага значително да се намали ризикот од кариес и пародонтална болест. Ние го проценуваме вашиот индивидуален ризик од кариес и воспаление на непцата и на тој начин може да ја утврдиме вашата индивидуална потреба за третман. Нашиот добро обучен заеднички тим, исто така, ќе ве советуваат како можете да придонесете за вашето орално здравје во секојдневниот живот.

Опсег на услуги

Стоматолошката профилакса е прилагодена на вашите индивидуални потреби од страна на нашите специјалисти и се спроведува според тековните научни стандарди.

Причините за воспаление на непцата и кариес се добро познати: бактерии во плакот кои ги оштетуваат забите и непцата. Оваа штета може да се спречи или барем сериозно да се намали преку превентивни мерки. Целта е да ги одржуваме здрави забите и непцата на подолг рок.

Професионалното чистење на забите вклучува совети за индивидуалниот ризик и хигиената на усната шуплина, отстранување на плакот, полирање на забите (импланти) како и флуоризација. Оваа стоматолошка профилакса е индивидуално прилагодена.

Нашиот стручно обучен тим ќе ве советува како најдобро да се грижите за забите дома и кои мерки, од паста за заби до забен конец, најдобро одговара на вашите потреби.

Одредени навики на јадење може да се штетни за вашите заби. Ова не значи само слатки, киселата исхрана е исто така често опасна за забите. Ние лично ќе разговараме со вас, ако сте изложени на ризик и како можете да се спротивставите на тоа.

Протезите често спречуваат правилно да се исчистат забите и целосно да се отстрани плакот. Затоа, редовно професионално чистење на забите е особено важно за луѓето кои носат протези.

Исто така, ќе ве советуваме како најдобро да ги исчистите забите, и покрај протезите.

Луѓето со забни импланти исто така имаат потреба од посебна орална хигиена. Коронките, мостовите и протезите поддржани од импланти темелно се чистат со специјални инструменти и ласер, со цел да се спречи појавување на воспаленија околу имплантите.

Видеа

Закажете термин